понеділок, 8 січня 2024 р.

Я досліджую світ! Тема. Моя країна – Україна.

Тема. Моя країна – Україна. Мета: дати учням первинне уявлення про Україну як державу, про усвідомлення своєї приналежності до України; розповісти про столицю України, про національності; сприяти розвитку спостережливості, мислення, уяви, пам'яті, активності; виховувати громадянські почуття, любов до Батьківщини. I. Вступ Організаційний момент 1. Вправа «Погода» — Яка зараз пора року? — Який місяць? — Яке число? — Тепло чи холодно надворі? — Який стан неба? — Яка температура повітря? Вправа "Синоптик" — Яка зараз пора року? — Який місяць? — Яке число? — Тепло чи холодно надворі? — Який стан неба? — Яка температура повітря? 2. Повідомлення теми і мети уроку Робота над загадкою І. Січовика Красивий, щедрий рідний край, І мова наша солов’їна. Люби, шануй, оберігай Усе, що зветься... (Україна). — Діти, як називається країна, у якій ми живемо? — Україна — наша земля. Ми називаємо Україну нашою Батьківщиною, тому що тут народжувалися, жили та вмирали наші далекі пращури. Це велика, багата і прекрасна країна. Перегляньте відео про Україну.
- Які міста та їх унікальність вам сподобались та запамятались? - Що винайшли наші відомі українські постаті? -Хто прославляв нашу країну? Робота з підручником. - А зараз давайте попрацюємо з підручником.
- А чи знаєте ви що в нашій країні живуть люди інших національностей? - Ви могли почути як вони говорять. В них інша мова, одяг, зовнішність. - Чи зустрічали ви таких людей? - Можливо в місті або коли відпочивали в іншому місті? - В яких містах України ви були? Що найбільше запам'яталося? -А чи знали ви що грузини не знімають взуття коли приходять у гості? А в Польщі на Різдво всі родини ставлять ще пусту миску на стіл для неочікуваного гостя? Дуже дивні є традиції та звичаї в інших народах. - А зараз подивіться цікаве відео про інші традиції інших національностей.
Домашнім завданням буде: Обговорити разом з батьками які традиції та яких країн вам сподобались?! Чим саме? І де б хотіли побувати?

Немає коментарів:

Дописати коментар